Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 949
Copyright Myths
2001-09-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #942 (mind)  121 sor     (cikkei)
2 Koszonet (Do:do:le) (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #942 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Betyar csirkepecsenye
>
> Hozzavalok:
> 50 dkg csirkemell, 4 fej gomba, 2 fej lilahagyma, 30 dkg fustolt szalonna, 2
>  pa
> r baromfivirsli, 3 nagy szem burgonya, 1 evokanal olaj,
>  szarnyas-fuszerkeverek,
>  so, bors, pirospaprika, 4 db fel kihegyezett
> hurkapalca.
>
> Tuzzuk a hurkapalcara az alapanyagokat a kovetkezo sorrendben: egy szelet
>  burgo
> nya, egy szelet csirkemell, egy szelet szalonna, egy vastagabb szelet
>  voroshagy
> ma, egy vastagabb karika virsli, egy szelet gomba. Ezutan megismeteljuk
>  ugyaneb
> ben a sorrendben az alapanyagok felszurasat egeszen
> addig, amig a hurkapalca meg nem telik. Ugyeljunk arra, hogy a vegen minden
>  ese
> tben burgonya zarja a sort. Az igy elkeszult nyarsakat olajjal meglocsoljuk,
>  ma
> jd befuszerezzuk. Egy talba helyezve lefedjuk es 18 percig 500 W-on sutjuk,
>  maj
> d a fedot leveve 350-400 W-on tovabbi 6 percig paroljuk.
>
> Csirkemell erdokerulo modra
>
> 4 fel kicsontozott, leborozott csirkemellet megsozunk, megborsozunk,
>  oreganoval
>  bedorzsolunk es alufoliaba csomagolva hutoszekrenyben 3-4 orat erleljuk.
>  Kozbe
> n 25 szem gesztenyet sutoben 40 percig sutunk, megtisztitunk, es 3-4 dkg
>  vajon 
> aranysargara piritjuk. 20 dkg puha, kimagozott aszalt szilvat raszorunk. 1
>  evok
> anal cukorral meghintjuk, megvarjuk, mig kisse karamellizalodik. 1 evokanal
>  kon
> yakkal es csipetnyi soval izesitjuk. 2,5 dl vorosbort egy kiskanal
>  kemenyitovel
>  osszekeverunk es a gyumolcsos ragura ontjuk. 1-2 percig forraljuk, mig kisse
>  b
> esurusodik, kozben 1 kiskanal frissen reszelt gyomberrel fuszerezzuk. A hust
>  4 
> evokanal olajon, kozepes langon, oldalankent 3-4 percig sutjuk. Talalaskor
>  fels
> zeleteljuk, a boros-gesztenyes raguval leontjuk. Burgonyapure illik hozza.
>
> Csirkes rizssalata szilveszterre
> Hozzavalok 6 szemelyre:     
> 2 csirkemellfile
> 25dkg hosszuszemu rizs
> 15dkg mirelit zoldborso
> 1/2 doboz ananaszbefott
> 12dkg majonez
> 1,5 dl joghurt
> 2 evokanal vaj vagy fozomargarin
> citromle
> csipetnyi cukor
> so
> 1 teaskanal curry
> feher bors
>
> A rizst forrasban levo, sos vizben, fedo alatt kb. 20 percig fozzuk. Kozben a
>  b
> orsot keves sos vizben kb.5 percig fozzuk, majd lecsopogtetjuk. A
>  csirkemellet 
> darabokra vagjuk, es a megforrositott
> margarinon 5-6 perc alatt koroskorul megpiritjuk. Sozzuk, borsozzuk, majd
>  kisze
> djuk a serpenyobol. Az ananaszt lecsopogtetjuk, levet felfogjuk. A majonezt
>  kik
> everjuk a joghurttal, keves ananaszlevel,
> citromlevel, soval, curryvel es csipetnyi cukorral. A salata hozzavaloit
>  osszek
> everjuk es leontjuk a martassal. Legalabb 1 oraig erleljuk. Talalas elott, ha
>  s
> zukseges, utana izesitjuk.

 1. Vagj vekony szeleteket es keszits belole "becsi szeletet"!  (ta'lala's
> 	elott csavarj ra egy kis citromlet.
>
> 2. Apro, vekony savokat, zold fe'le'ket hirtelen sutni kinai modon.
>
> 3. Csinalj rizibizit.
>
> 4. Keszits toltott csirket.
> Tekintettel a gyumolcsszezonra es a csirkemell kiszaradasi hajlamara
> en az altalam ilyentajt alkalmazott general modszert tudom javasolni:
> megtisztitom es szukseg eseten kicsontozom a csirkemellet,
> bedorzsolom soval, es egy keves fahejjal, a bore ala nehany gerezd
> fokhagymat dugdosok.
> Megtisztitok egy fel kilo oszibarackot, cikkekre vagom, a felet egy jenai
> talba teritem, erre jon a csirkemell, majd beboritom a maradek barackkal.
> Ot-hat perc alatt megparolom a mikroban 700 W kornyeken (nem teszek
> sem zsiradekot, sem vizet a jenaiba), majd az elomelegitett sutoben
> kb. 150-160 fokon sutom kb. 1-1,5 oran at fedett allapotban, majd tovabbi
> 10-15 percig fedetlenul. Hihetetlenul omlos, zamatos ize lesz a husnak.
> Ugyanezt eljatszottam korabban sargabarackkal es a mult het vegen
> szilvaval is es egyikben sem kellett csalatkoznom. Egyszeru, gyors es
> nekem nagyon bejott a modszer.

 > vagj aprora nehany fokhagymat, piritsd meg olivaolajban, majd susd meg
> > rajta a szeletekre vagott csirkemellet.
> > Egy tepsit belelj ki szeletelt baconnal, tedd erre a kisutott
> > csirkemelleket, majd mehet a tepsibe a rozsaira szedett es megfozott
> > karfiol. Tejszint, reszlet sajtot, lisztet es egy kis vizet csomomentesen
> > keverj ki, es ontsd a tepsiben levo cuccra. A tetejet szord meg reszelt
> > sajttal, es 20 percre told a forro sutobe.
>
> Vagd fel a csirkemellet hogy legyen benne egy zseb, tegyel bele nektarint
>  vagy 
> nem tul puha oszibarackot, tuzd ossze panirozd be a szokott modon es rantsd
>  ki.
> Krumplipure, en sok vajjal szoktam habosra kikeverni, es egy zold salata -
>  lehe
> toleg mindenfele csiraval - valo hozza.
>
> Egyebkent Pesten ettuk az Oktogonon a Kekes etteremben, ott oszibarackkal
>  csina
> ljak, de en nektarinnel csinaltam es azzal nekunk jobban izlett.
>
+ - Koszonet (Do:do:le) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Koszonom mindenkinek, aki az unokatestverem Do:do:le
problemajanak megoldasaban segitett.
Ugy tunik, o valami masfajta do:do:lere emlekszik. Azt allitolag
sutoben sutik, illetve husok melle adtak. Maga a do:do:le pedig
morzsalekos volt, unokatestverem szerint leginkabb talan a
csaszarmorzsara hasonlitott.
Ha esetleg ezek alapjan valakinek beugrana valami, kerem ne
kimeljen... Minden receptet megkoszonok.

          Koszonettel:   Gombos Attila

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS