[Hungary] irta
> Temakor: Szaszika ( 4 sor )
> Idopont: Mon Nov 12 09:03:28 CET 2001 KONYHA #1008
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Regi olvasoja vagyok a konyhanak. Mar jo ideje nem olvastam Szaszika, a
> kotekedo hentes heti etrend tippjeit es receptjeit.
> Mi van vele, ki tud rola?
> Ottilia
Szia Ottilia! Udv Mindenkinek!
Szaszikat elatkoztak, meghalt, dolgozik mint egy megkotozott barom! :-)))
A helyzet az, hogy minden nap reggel negykor kelek, es este otig
dolgozom megallas (egy perc leules) nelkul, igy az internetre joforman nem
marad semmi idom, es energiam. Van, hogy hazajovok, es meg ahhoz
sincs kedvem, hogy a gepet bekapcsoljam, pedig most mar korlatlan
ido, es adatforgalmam van a neten.
Termeszetesen aki keri, annak nagyon szivesen elkuldom a hetietrend
sorozatot, nem csak azt, amit ide kuldtem, hanem a teljes anyagot, mintegy
75 het anyagat.
Az ujak kedveert azert elmondanam mirol is van szo.
A '70-es evek kozepen, F.Nagy Angelanak, volt valamelyik kepes hetilapban
egy sorozata, a "Heti E'trend". Nos ez van ollozva, es word-ben
megszerkesztve. (a honlapomon is fenn van). Az etelek cimei, abc
sorrendben, ahonnan a receptekre lehet ugrani.
Csak az a keresem, hogy a leveleket, a cimre kerem,
mert azt toltom le a leggyakrabban.
Karpotlasul egy karacsonyi csuka recept, kivetelesen a honlapomrol:
Csuka egeszben, tejfolos tormamartassal (karacsonyi recept)
Hozzavalok (6 szemelyre):
1 csuka (1,2-1,5 kg) vagy egyeb sovany hal,
200 g vegyes leveszoldseg (repak, karalabe, zeller),
1 kozepes fej hagyma,
8-10 szem bors, so,
1 evokanal borecet vagy citromle.
A martashoz:
150 g torma,
50 g vaj,
30 g liszt,
4 dl tejfol ,
so,
petrezselyem.
Elkeszites:
Egy halfozo edenybe vagy melyebb tepsibe 1,5 l vizet ontunk, beledobjuk a
megtisztitott, felaprozott zoldseget, a karikara vagott hagymat, a borsot, es
egy keves soval csaknem puhara fozzuk. Ecettel vagy citromlevel savanyitjuk,
beletesszuk a megtisztitott, kisse besozott halat, es 10 percig fozzuk, sajat
leveben melegen tartjuk. Mikozben a hal fo, a vajon rozsaszinure piritjuk a
lisztet, hozzaadunk 100 g reszelt tormat, simara keverjuk a tejfollel, nehany
kanalnyi atszurt hallevel, es allandoan kevergetve osszeforraljuk. A halat
ovatosan, hosszukas, elomelegitett talra csusztatjuk, megszorjuk a maradek
reszelt tormaval, bevonjuk a martassal, es azonnal talaljuk. Petrezselyemmel,
citromszeletekkel diszithetjuk. Sos vizben fott, petrezselymes burgonya illik
hozza.
A Holgyeknek virtualis kezcsokom, a Fiuknak pedig pacsi!
--
Udv.: Szászika
A kötekedő hentes!
A kövérek rövidebb életűek ugyan, de hosszabban esznek.
http://www.klubmail.hu/szaszika/
|