Es hogy valami egyperces csekelyseg is legyen:
>
> Banant suru rantotesztaba forgatva olajban aranybarnaza sutunk, majd
> leontjuk elomelegitett mezzel. Forron talaljuk ket gomboc jeghideg
> vaniliafagylalttal. Imadom, sokkal tobbet er, mint magaban a banan.
> A mez elomelegitesenel vigyazzunk, hogy rovid ideig csinaljuk, ne
> surusodjon be, mert a melegen meg folyekony mez egyebkent
> kellemetlenul raragad a fogakra. Eloszor elkovettem ezt a hibat.
> Eppen csak meleg legyen, nem kell forralni.
> Eloszor is: szerintem a gyumolcsos husos kajak nem edesek, foleg ha savanykas
> g
> yumolccsel keszulnek :-)))
> Komolyan, pl a disznohus, ami viszonylag zsiros, nagyon finom almaval.
> Oldalast szoktam sutni egeszben es felbevagott almakkal, nalunk legalabbis
> favo
> rit!
>
> Csomagolt csirkemell ( 4 szem)
>
> Suss at 4 nagyobb darab csirkemellet vajon, sozd meg.
> 2 fokhagymagerezdet es ˝ csilit torj ossze mozsarban 1 tk szechuan
> borssal (szerintem jo a fektebors is) es ˝ dl friss koriandermaggal, keverd
> oss
> ze kremnek. Keverd ossze 2 dl yoghurttal (itt lehet kapni u.n. torok
> yoghurtot
> ami
> 10 % zsiradekkal van es kremszeru)
> Takard be ezzel a keverekkel a csirkemelleket es tuzallo talban susd meg
> sutoben 200 fokon ca 12-15 percig.
> Parolt rizs illik hozza.
>
> Combszeletek banannal (4 szem)
>
> 4 szelet comb, 2 banan, 3 ek vaj, 1 kk currypor, 2 dl tejszin (de ha van
> creme
> fraiche akkor fele/fele) 2 kk liszt
>
> A banant hamozd meg, vagd el hosszaban es csepegtess ra keves citromot.
> A vajat serpenyoben forrositsd meg, keverd el benne a curryport es susd at
> az elfelezett bananokat, de ne susd tul hogy ne essenek szet. Utanna a
> husszeleteket forgasd meg lisztben es susd meg ugyanabban a zsiradekben.
> Amikor kesz (5-7 perc) vedd ki a husszeleteket es tedd egy tanyerra (vagy
> labasba) es takard le hogy ne szaradjanak ki.
> A visszamaradt zsiradekban piritsd meg a lisztet es a tejszinnel keszitsd el
> a
> szoszt (+ ha van a creme fraiche)
> Rakd vissza a kesz husszeleteket, sozd meg, hagyd meg egy kicsit atrottyanni
> es
> rakd ra a bananokat.
> Lehet raszorni aprora vagott petrezselymet (jobban nez ki)
> Ez is parolt rizzsel a legjobb.
|