Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 948
Copyright Myths
2001-09-06
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #944 (mind)  52 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #944 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Es hogy valami egyperces csekelyseg is legyen:
>
> Banant suru rantotesztaba forgatva olajban aranybarnaza sutunk, majd
> leontjuk elomelegitett mezzel. Forron talaljuk ket gomboc jeghideg
> vaniliafagylalttal. Imadom, sokkal tobbet er, mint magaban a banan.
> A mez elomelegitesenel vigyazzunk, hogy rovid ideig csinaljuk, ne
> surusodjon be, mert a melegen meg folyekony mez egyebkent
> kellemetlenul raragad a fogakra. Eloszor elkovettem ezt a hibat.
> Eppen csak meleg legyen, nem kell forralni.

> Eloszor is: szerintem a gyumolcsos husos kajak nem edesek, foleg ha savanykas
>  g
> yumolccsel keszulnek :-)))
> Komolyan, pl a disznohus, ami viszonylag zsiros, nagyon finom almaval.
> Oldalast szoktam sutni egeszben es felbevagott almakkal, nalunk legalabbis
>  favo
> rit!
>
> Csomagolt csirkemell ( 4 szem)
>
> Suss at 4 nagyobb darab csirkemellet vajon, sozd meg.
> 2 fokhagymagerezdet es ˝ csilit torj ossze mozsarban 1 tk szechuan
> borssal (szerintem jo a fektebors is) es ˝ dl friss koriandermaggal, keverd
>  oss
> ze kremnek. Keverd ossze 2 dl yoghurttal (itt lehet kapni u.n. torok
>  yoghurtot 
> ami 
> 10 % zsiradekkal van es kremszeru)
> Takard be ezzel a keverekkel a csirkemelleket es tuzallo talban susd meg 
> sutoben 200 fokon ca 12-15 percig.
> Parolt rizs illik hozza.
>
> Combszeletek banannal (4 szem)
>
> 4 szelet comb, 2 banan, 3 ek vaj, 1 kk currypor, 2 dl tejszin (de ha van
>  creme 
> fraiche akkor fele/fele) 2  kk liszt
>
> A banant hamozd meg, vagd el hosszaban es csepegtess ra keves citromot.
> A vajat serpenyoben forrositsd meg, keverd el benne a curryport es susd at 
> az elfelezett bananokat, de ne susd tul hogy ne essenek szet. Utanna a 
> husszeleteket forgasd meg lisztben es susd meg ugyanabban a zsiradekben.
> Amikor kesz (5-7 perc) vedd ki a husszeleteket es tedd egy tanyerra (vagy 
> labasba) es takard le hogy ne szaradjanak ki.
> A visszamaradt zsiradekban piritsd meg a lisztet es a tejszinnel keszitsd el
>  a 
> szoszt (+ ha van a creme fraiche)
> Rakd vissza a kesz husszeleteket, sozd meg, hagyd meg egy kicsit atrottyanni
>  es
>  rakd ra a bananokat.
> Lehet raszorni aprora vagott petrezselymet (jobban nez ki)
> Ez is parolt rizzsel a legjobb.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS