Sajtos Pogácsa
Lehet variálni ízekkel – ezt, ha felkínálod, akkor garantálom mindenki akarja
majd a recepted!
Alap: 20dkg jó minőségű főző margarin
40 dkg keményebb reszelt sajt (lehet kevesebb is. De nem ajánlom!)
60 dkg liszt
1 evőkanál só
3 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
2 dl. Langyos tej (ebbe megy 1 kanál cukor és élesztő)
3 tojás sárgája ( 1 tojás fehérje kell kenni)
Fűszerek, amik elmaradhatnak, vagyis variálhatok ízlés szerint:
˝ - 1 teáskanál bors
Pici erős piros paprika
˝ - 1 teáskanál édes piros paprika
˝ Táskánál kombinált olasz fűszer
Készítése:
Legkönnyebb akármilyen sajtot úgy le reszelni ha a turmix keverőbe teszel
egy ˝ csészényi lisztet és ugyanannyi sajtot kis darabokban. Ez egy pár pillana
t alatt olyan lesz mint a liszt és kitűnően le van reszelve!
Élesztőt megkeleszted szokás szerint
Elektromos keverővel a sajtos lisztet elkevered a fűszerekkel és a ma
rgarinnal úgy hogy úgy nézzen ki mint sok kis apró borsó szemek. Akkor hozzá ve
gyíted a tojás sárgájákat és az élesztős tejet. Lehet, hogy kell még egy n
agyon kevés tej bele hogy könnyű tésztát kapjál. Ennek nagyon puhának ke
ll hogy legyen. Megkeleszted így most: egyszer. Aztán 3 szor fél óránként kinyú
jtod, hajtogatod mint a leveles tésztát. Ez a legfontosabb, mert ezért lesz rop
ogósan könnyű és leveles! (itt van a titok)
Kinyújtod – kiszaggatod nagyon picikékre – bekened tojással vagy fehérjével leh
et egy kis sajtot szórni a tetejébe de ez elmaradhat. Kelés után szép aranysárg
ára megsütöd
Sütő hőmérséklete : közepesen meleg 375 F° vagy 190C°
Idő: 20 –23 perc
Készül: legalább: 50-70 pogácsa
Lehet a fele mennyiségből is készteni, de nem éri meg mert:
Fagyasztani lehet jól, ha meg tudtál ebből menteni. Mikroba 2 pogácsa 20
mp. Alatt felmelegszik úgy mintha most sütötted volna.
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: kingston-ppp3525654.sympatico.ca)
|