Sziasztok!
Andrea kerdesere vegigbongesztem a receptjeimet, de sajnos hasonlo praline
receptet nem talaltam. Az itthon levo ujsagjaimban is csupa olyan "praline"
van, amit nem kifejezetten ilyen szep formaba kell belenyomkodni, hanem
inkabb gomb, henger formajuak, es kivulrol is disziteni kell oket
kokuszreszelekkel, csokimazzal, csokiforgaccsal, stb.
[Hadd kerdezzem meg: ugye Fackelmann van a dobozra irva? En is szemeztem
vele :-) az ajandekvasarlas soran, de aztan otthagytam.]
A legtobb pralineban (szerintem) van egy pici alkohol is, legalabbis nem
art nekik. :-) Szerintem elso kiserletre olcsobb csokit olvassz fel (pl.
Katica v. mas bevonocsokit), tegyel bele egy kupica finom itokat (likor,
rum, ami van otthon...) es onts hozza kb. fele mennyisegu tejszint (a
csoki+alkohol mennyiseg felet). Forrald ossze, majd jo alaposan hutsd ki,
es habverovel verd fel. Ezt a kicsit habos masszat toltsd bele a
formacskakba. Ha felsz, hogy beleragad, elotte egy beolajozott
papirtorlovel torold at a belsejuket. Jol kihutve egesz biztosan finom
lesz. Ha nem sikerulne (de megenni biztosan lehet...:-) ), lehet
modositani, finomitani az aranyokon, ill. mas alkotoreszeket is
belekeverni. Pl. kandirozott narancshejat, mazsolat, felapritott mogyorot,
stb.
sziasztok,
Zita
|