Narancsos, kaves perec
50 dkg nyers marcipan, 6 dkg cukrozott narancshej, 15 dkg porcukor, 4
dkg daralt mandula, 1 ek. Nescafe, 2 cl cseresznyepalinka /gyerekek
eseten narancsle/ marcipan, narancshej, porcukor, mandula a marvanyra,
Nescafet a palinkaba/narancslebe, hozza a tobbihez, es osszegyurjuk.
10 dkg -os darabokra vagjuk, 20 cm-es rudda nyujtjuk, 2 cm-es
darabokra vagjuk, amiket 8 cm hosszu rudda nyujtunk, perec alakura
formazzuk, es porcukorral meghintett papirra tesszuk - 1 napig
szaradni hagyjuk, utana csokiba martjuk. Szines cukorral is meg lehet
szorni.
Karacsonyfadisznek is alkalmas
(csak porcukorral lehet megszorni a marvanyt)
Cintia
|