Sziasztok konyhasok !
Nektek is elkuldom, hogy legyen recept:
TV Paprika / Receptek / Gasztropuccs / Free Tibet menu
Kubai leves
Hozzavalok:
6 db paradicsom;
5 db csirkenyak;
3 db gomba;
4-5 gerezd fokhagyma;
1 konzerv morzsolt kukorica;
1 marek rizs;
so;
A paradicsomot forro vizben leforrazzuk, majd lehuzzuk a hejat.
Egy edenyben olajat hevitunk, es beletesszuk a csirkenyakat, amit
megpiritunk. Sozzuk, borsozzuk, fokhagymat adunk hozza. Amikor lepirult,
hozzaadjuk a meghamozott, darabolt paradicsomokat, es keves vizet.
Beletesszuk a gombat, es az egeszet surure fozzuk.
Amikor mar majdnem elekeszult a leves, hozzaadjuk a morzsolt kukoricat,
es
a
rizst. Addig fozzuk, mig a rizs megpuhul.
Ciganypecsenye
Hozzavalok:
4 szelet tarja;
1 marek fokhagymagerezd;
olaj;
so;
A hust besozzuk, a szeleit bevagdossuk, kiklopfoljuk, sozzuk, borsozzuk,
majd par csepp olajon megsutjuk. Mikor a hus sul, hozzaadjuk a felapritott
fokhagymat, es osszekeverjuk. Egyutt piritjuk tovabb, mig a hus teljesen
megsul.
Orosz teasutemeny
Hozzavalok:
1 csesze vaj;
1 teaskanal vanilia kivonat vagy vanilias cukor;
6 evokanal porcukor;
2 csesze finomliszt;
1 csesze aprora vagott dio;
1/3 csesze porcukor;
A sutot elomelegitjuk 175 fokra. A vajat kikeverjuk a vaniliaval, majd
a
lisztet osszeszitaljuk a 6 evokanalnyi porcukorral. A cukros lisztet
osszedolgozzuk a vanilias vajjal, majd beleszorjuk a diot, amit jo aprora
feldaraboltunk. A masszabol labdakat formalunk, majd kivajazott tepsibe
teve
kisutjuk.
Mikor elkeszult, porcukorba forgatva talaljuk.
Gruz salata
Hozzavalok:
2 fej salata;
2 marek fokhagymagerezd;
2 pohar joghurt;
3 marek diobel;
A fokhagymakat aprora vagjuk, es belekeverjuk a joghurtba. Az ontetet
osszekeverjuk az osszetepkedett salataval, es az egeszet megszorjuk
diobellel.
Zsido repa
Hozzavalok:
4 szal repa;
1 dl narancsle;
1 evokanal porcukor;
1 evokanal mez;
olaj;
4 szal repat megpucolunk, felkarikazunk, es keves olajon megparolunk.
Megszorjuk keves porcukorral, meglocsoljuk narancslevel, es keves mezet
keverunk hozza. Lefedjuk, es puhara paroljuk az egeszet.
Szeretettel
Ilse
Keptaram: http://ilse.xfree.hu
|
Sziasztok konyhasok !
Hallom a TV-ben Marton nap, na akkor libas recept:
Toltott libacomb
Hozzavalok:
Hozzavalok:
4 libacomb,
15 dkg daralt libamell,
1/2 kg gesztenye,
so,
bors,
szerecsendio,
2 tojas,
etelizesito,
1 evokanal finomra vagott petrezselyemzold.
Elkeszitese: A gesztenyet megmossuk, a hejat bevagdossuk es vizben
megfozzuk. Miutan leszurtuk, megtisztitjuk es aprora osszevagjuk. A
gesztenyet daralt hussal, tojassal jol osszedolgozzuk, kozben soval,
borssal, szerecsendioval es petrezselyemzolddel fuszerezzuk. A
megtisztitott, megmosott libacombok boret a kezunkkel fellazitjuk es a
tolteleket a bor ala toltjuk. A combokat jenaiba vagy tepsibe rakjuk, keves
etelizesitos vizet ontunk ala, foliaval letakarjuk es sutobe megparoljuk.
Amikor a hus puhulni kezd, levesszuk a foliat es
pirosra sutjuk a combokat. Vajon parolt vegyes zoldsegekkel es sult almaval
talaljuk.
Szeretettel
Ilse
Keptaram: http://ilse.xfree.hu
|